miercuri, 29 decembrie 2010

Actiune umanitara Campulung Arges decembrie 2010

Inainte de Craciunul din acest an am participat la o noua actiune umanitara, in zona Campulung, Cetateni, Dragoslavele, Poienari, jud. Arges.
Modul de desfasurare este similar cu cel din anii trecuti si este descris mai pe larg la umanitara din decembrie 2009, din judetul Mehedinti.
De data aceasta actiunea a avut loc in judetul Arges, in cateva localitati izolate din apropierea orasului Campulung. Si nici de aceasta data temperatura nu a fost prea darnica, pe termometrul masinilor inregistrandu-se si "-18" grade.

Incarcarea cu o parte din produse s-a facut la Metro Militari, vineri, in jur de ora 2 dimineata.
S-au luat de toate, dar s-a pus accentul pe alimente de baza: zahar, ulei, faina, malai, conserve, masline, dulciuri pentru copii, cozonac, fructe si sucuri, etc.
Bineinteles ca s-au adaugat o multime de alte produse oferite cu drag de oameni de bine: detergenti, cereale pt copii, hainute, jucarii, ba chiar si sanii si triciclete.


O privire atenta inainte de plecare, sa nu se risipeasca nimic pe drum.
Drumul spre primaria comunei, locul unde se vor face sacii cu produse.Se umplu sacii ce vor ajunge in casele oamenilor.


Apoi se pleaca pe trasee, insotiti de calauzele locale (fara localnici nu ne-am descurca deoarece casele sunt foarte izolate, adevarate catune legate intre ele numai prin drumuri extrem de anevoioase).


 
Fiind cu o saptamana inaintea Craciunului, in unele gospodarii se taie porcul si se urmeaza datinele stramosesti.
Datorita diferentelor mari de temperatura, afara "-12, -16" grade, inauntru umezeala si multe grade plus, fotografia este extrem de dificila, obiectivul aburindu-se imediat ce da de caldura. Dar am deprins o tactica speciala, pozez din prag sau dintr-o camera neincalzita, de aceea incadrarea poate nu e cea mai fericita.
Noaptea se doarme la o vila f frumoasa, dar neincalzita. Din cauza gerului, instalatia de incalzire e inghetata, cu toate ca avea antigel. In niciun caz nu ne-am fi descurcat fara sacii de dormit si saltelele de neopren.
A doua zi (duminica), dupa cateva ore de somn (nesomn) actiunea continua.


Copii se bucura la vederea masinilor ce le traverseaza ograda... Au sanii improvizate iar un baietel de vreo 10 anisori se da si el cu sania, chiar daca are un singur picior.

Vremea tine cu noi si ne permitem chiar si o mica joaca cu masina prin zapada.
Gata cu joaca, la treaba...


Drumul continua printr-o zona superba iar vremea tine cu noi (cum se spune, dupa sufletul omului).Bunici, copii, parinti, cu totii primesc darurile Craciunului.

Odata impartiti sacii, vreo 300 la numar, se porneste catre casa, lasand in urma o zona de o frumusete rara si o mana de oameni pentru care Sarbatoarea Sfanta a Craciunului va fi mai luminoasa.

3 comentarii:

Augustin Popescu spunea...

Tot respectul pentru ceea ce faceti!

MCH spunea...

bravo voua!
minunata initiativa!
zona este super, am fost si eu p'acolo asta vara -2010- dar ca turist...

Tatar Emil spunea...

Jos palaria pentru initiative de genul asta!
Bravo voua!